Jó, persze – gondolhatnánk – zacskós instant kajából bárki tud. De én friss alapanyagokról beszélek.
Régóta kerülgetem a Deliziát a Hegyvidék Központban, mert egy helyet sem hagyok ki, ami bizonyítja, hogy van élet a Culinarison túl is. A budai elitnek árazott üzlet fantasztikus választékot vonultat fel a friss tejtermékeken, felvágottakon és zöldségeken át a legkülönlegesebb csokoládékig, válogatott borokig, olajokig és bio bébi ételekig. Legtöbbször azonban csak egy bagettel és pár szelet sonkával sétáltam ki, mert még sem múzeumban jár itt az ember, hogy csak nézelődjön. (Bár a Swarovski kristályokkal kirakott kaviárhűtő akár még kiállítási darabnak is beillene.)
Múltkor aztán szokást váltottam, mert fölfedeztem a Delizia saját csomagolású szószait és friss tésztáit. Majdnem teljes szortimentet vettem, hogy véleményt tudjak alkotni. Mind a három paradicsomos szósz, de még a bianca is hibátlan volt. A tészta két hét után is friss maradt, így nem bántam meg, hogy feltankoltam belőle. Ha megéheztem bent az irodában és nem volt kedvem olajszagúan kezdeni a délutánt, akkor nem a közeli menzára mentem menüt enni, hanem hazakanyarodtam, és hozzányúltam a készlethez. Ilyenkor 6-7 perc alatt készre főztem a találóan Hmmm névre keresztelt tésztát, majd beleforgattam a felmelegített szószba, amit egyszer pirított fenyőmaggal, másszor apróra kockázott szalámi véggel turbóztam fel. (TIPP: Ha már nem tudod tovább szeletelni a szalámit, tedd el egy tésztaételhez vagy pizzafeltétnek!)
Az olaszok azt vallják, hogy akkor megfelelő a szósz mennyisége a tésztán, ha az elfogyasztása után nem marad semmi a tányéron. A Delizia kiszerelései pont ilyenek. Az egy üvegben található porció pontosan egy csomag tésztához elegendő és abból két személy jól lakik. A formás üvegek ráadásul tökéletesen újrahasznosíthatóak a következő lekvár főzésnél!