Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

2013.11.14. 11:00 bontott csirke

Címkék: tészta

Jó, persze – gondolhatnánk – zacskós instant kajából bárki tud. De én friss alapanyagokról beszélek.

Régóta kerülgetem a Deliziát a Hegyvidék Központban, mert egy helyet sem hagyok ki, ami bizonyítja, hogy van élet a Culinarison túl is. A budai elitnek árazott üzlet fantasztikus választékot vonultat fel a friss tejtermékeken, felvágottakon és zöldségeken át a legkülönlegesebb csokoládékig, válogatott borokig, olajokig és bio bébi ételekig. Legtöbbször azonban csak egy bagettel és pár szelet sonkával sétáltam ki, mert még sem múzeumban jár itt az ember, hogy csak nézelődjön. (Bár a Swarovski kristályokkal kirakott kaviárhűtő akár még kiállítási darabnak is beillene.)

szosz (Copy).jpg


Múltkor aztán szokást váltottam, mert fölfedeztem a Delizia saját csomagolású szószait és friss tésztáit. Majdnem teljes szortimentet vettem, hogy véleményt tudjak alkotni. Mind a három paradicsomos szósz, de még a bianca is hibátlan volt. A tészta két hét után is friss maradt, így nem bántam meg, hogy feltankoltam belőle. Ha megéheztem bent az irodában és nem volt kedvem olajszagúan kezdeni a délutánt, akkor nem a közeli menzára mentem menüt enni, hanem hazakanyarodtam, és hozzányúltam a készlethez. Ilyenkor 6-7 perc alatt készre főztem a találóan Hmmm névre keresztelt tésztát, majd beleforgattam a felmelegített szószba, amit egyszer pirított fenyőmaggal, másszor apróra kockázott szalámi véggel turbóztam fel. (TIPP: Ha már nem tudod tovább szeletelni a szalámit, tedd el egy tésztaételhez vagy pizzafeltétnek!)

Az olaszok azt vallják, hogy akkor megfelelő a szósz mennyisége a tésztán, ha az elfogyasztása után nem marad semmi a tányéron. A Delizia kiszerelései pont ilyenek. Az egy üvegben található porció pontosan egy csomag tésztához elegendő és abból két személy jól lakik. A formás üvegek ráadásul tökéletesen újrahasznosíthatóak a következő lekvár főzésnél!

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr785632392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása