Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Innen kell bort venni: magyar kereskedő a világ egyik legjobbja

2019.11.04. 07:30 bontott csirke

Címkék: alkohol bor pezsgő borbolt

Az egész világon több, mint 22.000 kereskedő közül összesen 700 bor és pezsgő forgalmazó érdemelte ki, hogy aranyérmes kiskereskedő legyen. Magyországon egyedüliként aborbolt.com kapta meg a független, nemzetközi szervezet által odaítélt díjat.

 toprum.jpg

A 2014 végén indult bor és pezsgő webáruház kezdetektől fogva a világ legjobb, legmagasabbra értékelt felsőkategóriás boraival és pezsgőivel foglalkozik. Csak nemzetközi értékelésben 90 pont körüli és feletti tételekkel kereskedik, olyan pontozók figyelembevételével, mint Robert Parker (Wine Advocate), Jancis Robinson (a világ első női Master of Wine-ja), és olyan kiemelkedő szakmai magazinok, mint a Wine Enthusiast és Wine Spectator. Kezdetben a csapatnak sok mindent meg kellett tapasztalnia, így a második generációs bor és pezsgő webáruház elkészültével már szélesebb körnek kívánnak szólni, hiszen az 1500-féle bor és pezsgő között akár 2-3000 forinttól is elérhetőek remek tételek. Cégkultúrájuk a bizalomra alapul, és minden egyes ügyfelet kiemelt ügyfélként kezelnek, akár egy palackot vásárol, akár a borhűtőjét vagy a borospincéjét kell feltölteni kiemelkedő tételekkel.

 

A szuper prémium, high end borokra és pezsgőkre fókuszáló webáruházat a Wine Searcher választotta Magyarország legjobb bor és pezsgő kiskereskedőjének. A Wine Searcher’s Retailer Awards szakmai csapata a világon több, mint 20.000 kereskedésből választotta ki azt a 2000-et, akik bronz, ezüst vagy arany medált kaptak, azaz legfeljebb 700 kereskedő kaphatott aranyat az egész világon. A díjazás legfőbb szempontjai a következők voltak: nemzetközi színvonalú, magas minőségű kínálat; 5 csillagos ügyfélkezelés a visszajelzések alapján; azonnali válaszadás; gyors szállítás.

 

Az október közepén bejelentett díj méltó megünneplésére az alapítók a TopRum bárban rendeztek meghívásos szakmai vacsorát, amelyre igyekeztek egy olyan különleges menüsort összeállítani, ami jól mutatja be az aborbolt.com tevékenységét és hitvallását. A fogásokról és az italpárosításokról is elmondható volt, hogy kompromisszumok nélküli minőséget képviseltek.

 

A menü egy Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013-mal indult. A kifejezett érett, mégis vibráló jegyeket mutató, tavalyi CSWWC aranyérmes azoknak is meghozta az étvágyát, akinek a fenséges panorámától még nem kezdett csorogni a nyála.

 

A menüt felvezető tétel egy Domaine Févre Les Preuses Grand Cru 2017 volt, ami egy tökéletesen belőtt chardonay. Az ember étel nélkül is ellenne vele egy életen át, de mégsem hagyhatja ki azt a friss előétel kombinációt, amely cukorborsóból, quinoából, íróból és tormából áll össze. Nagyon jó párosítás, de a torma alaposan be tud zavarni az összképbe, ezért vigyázni kell, hogy ne kerüljön sok a villánkra a fűszernövényből.

 1fogas.jpg

A Raventos nem cava hivatalosan, mert a pincészet nem felel meg a minőségbiztosítási rendszernek, de amúgy minden szempontból az. És miközben bőven hozza a champagne szintet, harmad annyiba került. A most poharainkba kerülő Raventos i Blanc De La Finca 2016 is egy nagyon jó ár-érték arányú nedű, amelyhez egy igazi mediterrán hangulatú tányért állítottak össze a séfek. A spanyol életérzésbe a japán konyhából ismert shiso levéllel ízesített majonéz hoz némi csavart, de a sonkás krokett így is emlékezetesen kíséri a határozott, mégis elegáns buborékokkal bizsergető, kellemes toastosságú cavát.

 

Lazacpisztráng, osztriga hab, uborka – kicsit sok a sav, de mégis működik együtt a Charles Heidsieck Blanc de Millenaires 2004-gyel. A krémes, nagyon elegáns és gyümölcsös 100% chardonnay champagne még a habból kiköszönő eper ízzel is lágy, frissítő páros.

 

Ételutazásunk Dél-Amerikában folytatjuk, miközben champagne-ért Franciaországba megyünk. A paradicsommal és édesburgonya chipsszel kínált kagyló ceviche, valamint Bollinger La Grande Année Rosé 2007 a mennyországba repít minket. Minden képzeletet felülmúló összhang. Komplex, bársonyos, igazi úri huncutság.

 

A házi tejföllel, medvehagymával, füstöltpaprikás szalmaburgonyával érkező pirított gombák lehetnének jobban pirulva, de ez csak egy gombahéjnyit von le a tányér értékéből. A mellé kínált Bencze Pinot Noir 2015 nincs az aborbolt.com szortimentjében, de nagyon kellemes meglepetés, mert valami fantasztikus élményt nyújt. Az összes alkotóelem jól illeszkedett egymáshoz, szépen repíti magasba egymást az étel és a bor.

 

Irány Libanon és Olaszország! A Barone Ricasoli Brolio Chianti Riserva 2015 egy könnyed, gyümölcsös chianti, amely remek kiegészítője ennek a könnyű, szaftos, mázas marhaoldalasnak, amelyhez egy közel-keleti bulgur saláta (tabbouleh) ad kíséretet.

fogas5.jpg 

Frissítésnek megkóstolunk még egy Ayala Rosét is, ami könnyed piros gyümölcsös buborékok formájában emelnek minket újra a könnyedség oltárára. Majd megnéztünk egy Christian Moreau Valmur Grand Cru Chablis 2015-öt, amely csodálatos hordófűszereket és friss fehér húsú gyömölcsöket rejt. Az este lezárásának a világ legtöbb 100 pontos borával rendelkező E. Guigal pincészet Saint Joseph 2016-os tételét kóstoljuk, ami a syrah egyik legbarátságosabb és legelegánsabb arcát mutatja meg erről a tökéletes területről.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr8015286634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása