Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Csodát tett a daiquirivel az ország legszebb bártendere és a banán!

2016.02.14. 19:39 bontott csirke

Címkék: verseny alkohol koktél

Az egyik legklasszikusabb rumkoktélt, a daiquirit újrafogalmazó Bednárik Nikoletta úgy jutott harmadikként a Bacardi Legacy döntőjébe, hogy egy percet sem dolgozott még bártenderként.

Bednárik Nikoletta a Boutiq’Bart alapító Nagy Zoltán tanfolyamán kezdte az ismerkedést a shakerrel és a belevalókkal, majd amikor betegség miatt beugrós bar back kellett a Boutiq’Barba, felajánlotta a segítségét. A húszas évei elején járó lány korábban csak kávézóban dolgozott, de annyira könnyedén illeszkedett a Boutiq’ miliőjébe, hogy meghívást kapott a bár vezetőitől az akkor már futó inas-programba, amelyben az elhivatott kezdő tudást kap munkájáért cserébe. Nikolettát nem kellett sokáig győzködni, és az a tény, hogy a programot előtte teljesítő Csigó Krisztián azóta második lett a nívós Nikka Perfect Serve verseny londoni döntőjében, később őt igazolta. Alázattal tanult, kísérletezett, és úgy került a Bacardi Legacy 30 magyar indulója közül harmadikként a hatos döntőbe, hogy még a bártender vizsgája sem volt meg és – klasszikus értelemben véve – egy percet sem dolgozott pultban.

 img_3779.JPG

Bacardi Legacy Global Coctail Competition
A fiatal mixologist tehetségéhez és elszántságához nem fér kétség, amit a nagy múltú versenysorozat első magyarországi döntőjében, február 23-án a Gerbeaud-ban be is bizonyíthat. A megmérettetés, amelynek győztese a San Franciscó-i nemzetközi döntőbe kvalifikálja magát, két részből áll. Az első 10 perces etapban 2 perc áll a versenyző rendelkezésére, hogy az italából két darabot elkészítsen, majd ezt 5 percben bemutassa a zsűrinek. Ezután a bírák 3 percben felteszik kérdéseiket, majd a versenyzőnek egy 20 perces prezentációban kell beszámolnia az elődöntő óta eltelt 3 hónapos promóciós időszakról. Itt a bartender már mint marketinges áll az ítészek előtt, és azt meséli el, miként népszerűsítette az általa megálmodott italkreációt. Nikoletta itt is jó esélyekkel veszi fel a versenyt a nála sokkal tapasztaltabb mezőnnyel, hiszen a La Musát már a világ több exkluzív bárjában is elkészítették Tokiótól Milánón át Bostonig.

 img_3773_2.JPG

Klasszikus ital egy nagy csavarral: La Musa
A daiquiri egy klasszikus rum koktél, amely lime-mal és cukorral készül fehér rumból. Ezt gondolta újra Nikoletta, aki a nyolcvanas évek koktéljainak népszerű összetevőjét, a banánt csempészte vissza az italba. „Az elmúlt pár évtizedben nem használták a banánt, mert a rostossága nem volt összeegyeztethető a koktélokkal szemben támasztott esztétikai elvárásokkal – magyarázza Nikoletta. – Én olyan természetes banán esszenciát adtam a daiquirihez, ami nem befolyásolja az ital kinézetét, viszont jól érezhetővé teszi a banános ízt.” Az alkoholmentes darjeeling és kamilla bitter csöppel befejezett koktél igazán különleges, mégis megfelel az aktuális nemzetközi trendeknek, miszerint a versenyeket és a vendégeket is az egyszerű koktélokkal lehet megnyerni. „A nagy klasszikus Bacardi koktélokat megújítani sosem egyszerű feladat, ezért is olyan nagy presztízsű ez a verseny, de bízom benne, hogy sikerül tisztességesen helyt állni ebben a férfias küzdelemben, majd utána ebben a férfiak által dominált szakmában is – mondja minden álszerénység nélkül a La Musa megálmodója. – Ahogy a mondás tartja, minden ital mögött van egy sztori. Remélem a zsűrinek tetszeni fog az enyém.”

 

 

A Boutiq’Barról
A Boutiq’Bart a Londonból hazatérő Nagy Zoltán és Kocsis Lilla nyitotta meg 2008-ban, hogy az utazásaik során tapasztalt gazdag koktélkultúrát a hazai közönségnek is átadhassák. Az azóta 12 fősre duzzadt állandó személyzethez havi rendszerességgel csatlakozik pár napra egy külföldi bártender is, hogy a Boutiq’ vendégeinek prezentálja specialitásait. A bárban ettől függetlenül is folyamatos a pezsgés, hiszen versenyek, továbbképzések és szakmai fórumok helye is egyben. Nagy Zoltán maga is tanít, a nála megforduló baristák és bártenderek rendre nyerik a hazai és nemzetközi versenyeket. Az elmúlt 7 évben 3 világbajnok, egy junior világbajnok és egy magyar bajnok került ki a csapatból.

A Boutiq’ nem a presztízs miatt indítja bártendereit a versenyeken, hanem a gyakorlás kedvéért. A meglepő ízkombonációkon és gazdag választékon túl ugyanis ez is kell ahhoz, hogy a bár útmutató legyen a hazai piacon. 2012-ben úgy választották be a világ legjobb 50 bárja közé, hogy egészen addig egyetlen kelet-európai bárt sem jelöltek. A World's 50 Best Bars rangos szakmai elismerés, amelyet az 1972. óta megjelenő brit Drinks International szaklap alapított.

img_3925.JPGÍgy néz ki Niki, amikor nem a pultban áll, hanem Abodi Dóra modelljeként a kamera előtt

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr868390380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása