Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Indul a Josper roadshow

2021.07.15. 11:40 bontott csirke

Címkék: show grillezés

1969-ben Julia és Josep Armanqué a barcelonai Pineda de Mar-ban elkészítette első grilljét, és megszületett a Josper. A Josper grillek azóta ikonikus darabokká váltak, és a legmagasabb minőségben teszik lehetővé a faszénen sütést.

 

Sok vendéglátóipari egységben találkozhatunk ilyen kemencékkel, az elmúlt években azonban a nyitott égésterű grillek is megjelentek a kínálatában, így még gazdagabb ízélményben lehet részük a füstös íz rajongóinak. Júniusban Budapestet az a megtiszteltetés érte, hogy a Coninvest Konyhatechnológia meghívására a Josper három spanyolországi szakértője is hazánkba látogatott. Osvaldo Lupis, Bakri Bouchi és Rafael Martin avatták be a közönséget a Josper grillezés rejtelmeibe.

 zx_14758.JPG

Mindhárom Josper szakértő különböző éttermekben és különböző pozíciókban dolgozott, és mindhárman az ételen, az ízeken keresztül ismerték meg a grillezésnek ezt a különleges módját: „Eltérő nézőpontokból láthattuk, hogyan tud a Josper valami olyan pluszt vinni a konyhába, amire más eszköz nem képes. Tényleg egy varázs doboz, semmihez sem hasonlítható, nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Különlegessé, erőssé és ízekkel telivé teszi az ételt. Mindenhez ad valami pluszt” – meséli Osvaldo.

 

A három szakértő missziója, hogy világszerte minél több helyen mutassák be a sütők sokoldalúságát. Budaörsön a Coninvest főhadiszállásán találkoztak a magyar közönséggel: Alapvetően két célunk van. Az első, hogy átadjuk a tudásunkat, a második, hogy megtörjük a sztereotípiákat. Mindezt pedig csakis szenvedéllyel. Szeretnénk megmutatni a magyar embereknek is, hogy ez a grill több annál, minthogy a húsokat jól elkészítsd” – avat be minket a részletekbe Bakri: „Ha van egy ötleted, végy bármilyen alapanyagot, tedd be a Josper sütőbe, az pedig csodát tesz az étellel. Szabadon játszhatsz és alkothatsz, megvalósíthatod az elképzeléseidet.”

 zx_14444.JPG

A tűz összehozza az embereket
Miért olyan népszerű a grillezés? A Josper szakértői szerint nagyon egyszerű rá a válasz: „A tűz mindig is összekötő erő volt az emberek között, ősidők óta összehoz minket – mondja Rafael. – Régen az emberek összegyűltek a tűz körül, amely meleget és kényelmet nyújtott nekik, és elkezdtek mesélni, megismerni egymást, közelebb kerülni egymáshoz. A tüzet mindig a szenvedéllyel és a szeretettel, szerelemmel azonosítják, mi pedig hisszük, hogy ezek az érzések szükségesek ahhoz is, hogy valami maradandót alkossunk a konyhában. A tűzön való főzésnek különleges ereje van, a Josper ezt segít előhívni.”

 

A Josper grillezés mesterei a világ számos pontján tartottak már hasonló eseményt, Melbourne-től Tokióig, Szingapúrtól Bangkokig. Moszkva, Dubai, Miami, és még sorolhatnánk a helyszíneket: „A főzések során rájöttünk, hogy rengeteg ember van, aki kíváncsi és szeretne kísérletezni. A jó Josper sütés, grillezés alapja két stabil lábon áll: ez a jó minőségű szén és a szenvedély. Megfelelő alap nélkül nem lehet házat építeni. Természetesen a minőségi alapanyagok is fontosak, és ne felejtsük el a szeretetet! A szeretetre az élet minden területén szükség van, ahogyan arra is, hogy a szeretetünket és a szenvedélyünket másokkal is megosszuk.”

 zx_13151.JPG

Bármit jó grillezni. De ha Magyarország, akkor padlizsán!
Rafael szerint bármi jól elkészíthető a Josper grillen. Az emberek többsége persze gondolhatja, hogy a legfinomabb fogás egy húsétel, de Osvaldo megnyugtat mindenkit, a különböző halak és zöldségek is egyszerűen csak csodálatosak, a polipról nem is beszélve. A három spanyol szakember a budapesti eseményen tudta meg, hogy van egy isteni finom étel, a padlizsánkrém, amit minden magyar ember imád, és amelyhez a padlizsánt grillen sütik. Ezt a csodás ételt most megszerették, és a jövőben szeretnék a receptjét a Josper sütőkhöz igazítani. Így válik a Josper tényleg összekötő kapoccsá a világ kultúrái között.

 

Indul a Josper roadshow!
Ha szeretnéd megkóstolni a Josper sütőkben készült fogásokat, nyáron több helyszínen találkozhatsz majd azokkal a hazai séfekkel, akik bemutatóikon megismertetik a nagyközönséggel a Josper világát. 

Időpontok és helyszínek:

  • NPK Beef Steak Store (Budapest, Budaörsi út 152a, 1112): június 29 - július 19.
  • Full Gas (Balatonboglár, Nyárfa u. 13, 8630): július 22 - augusztus 11.
  • Palkonyha (Palkonya, Fő u. 76, 7771): augusztus 16 - szeptember 3.
  • Haris Park (Budapest, Marczibányi tér 6-7, 1022): szeptember 8 - 28.

 

További részletek a Coninvest Facebook oldalán eseményben: https://www.facebook.com/Coninvest

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr7516628230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása