Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

A krumplinudli titka: kifaggattam a séfet, aki a legjobbat adja

2017.02.09. 13:47 bontott csirke

Címkék: étterem főzés nyitás tészta desszert séf gyorsétel konyhai praktikák

Még csak tegnap nyitott a hely, de lemerem fogadni, hogy már emlegetik a városban a Séf Asztalának nudliját. Még a nyitás előtt megkóstolhattam a három alapételre (rántott hús, kolbász, nudli) épülő választékot, amelynek legizgalmasabb része a világ legegyszerűbb, mégis oly sokszor elhibázott desszertje.

 _img_20170208_113940.jpg

Azon melegében meg is kérdeztem a tökéletes nudli titkáról Wolf Andrást, a New York Kávéház és a Salon étterem vezető séfjét, aki ezúttal a WestEnd bevásárlóközpont éttermi részében kívánja meghonosítani a minőségi gasztronómiát. A diplomatikus válasz természetesen az volt, hogy „a nudliban az a titok, hogy nincs benne titok. Krumpli és tojás kell hozzá, meg egy kevés liszt.”

Ezt mindenki tudja, séf! De mitől lesz ilyen dögös ez a nudli? Látva elszántságomat, András a következő 7 pontban foglalta össze a lényeget:

1., A burgonya legyen szép, de öreg. (Ők ezt a sárga fajtát használják, abból is a white ladyt.)

_img_20170209_101008.jpgÉn Monalisát kaptam a METRO-ban

2., Minél nagyobb darabokban főzd a krumplit, hogy ne szívjon magába annyi vizet. (Bőven elég, ha csak félbevágod.)

3., Ha megfőtt, öntsd le a főzővizet, és hagyd két percig gőzölögni, hogy további vizet veszítsen.

4., Törd össze a krumplikat, és a további dehidratáció érdekében egy tálcán szétterítve hűtsd a törtburgonyát.

5., Jöhet a tojás és a liszt! (Minél kevésbé nedves a krumpli, annál kevesebb liszt fog kelleni hozzá, és minél kevesebb a liszt, annál jobb lesz a végeredmény.) A tésztába is és a főzővízbe is mehet egy-egy csipetnyi só.

6., Ne gyúrd túl sokáig, inkább csak keverd, és ne hagyd pihenni, hanem azonnal szaggasd ki a tésztát. 

7., Főzd és fogyaszd mindig frissen, lehetőleg házi (és ne ipari előállítású) morzsával.

 _nudlira_varva.jpgNudlira várva

A Séf Asztala a Lek-Vár-Lak eper, barack és szilva lekvárjával, dióval, mákkal, édes tejföllel, angol krémmel, valamint (szerintem) a világ legjobb prézlijével kínálja a friss, forró nudlit. (Természetesen újrahasznosított papírból készült tálcán és dobozban!) És még az ára sem vészes (690 Ft a kicsi, 990 Ft a nagy adag), úgyhogy minden szempontból maximum pont jár nekik. Ha nem sikerült otthon elkészíteni életed nudliját, itt megtalálod.

_img_20170208_123102.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr9312240314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása