Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Rémisztő, de csöppet sem rémes italok Halloweenre

2015.10.29. 07:30 bontott csirke

Címkék: kávé ünnep alkohol koktél snack

Ha szeretnéd a hangulathoz passzoló innivalókkal feldobni a házibulidat mindenszentek előestéjén, akkor ezek a vérfagyasztó italok akadjanak a torkodon.

 

Tök puncs (6 fő részére)

  • 24 cl Finlandia Blackcurrant
  • 1 üveg rosé
  • 1 l áfonyalé
  • 1tk fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg narancs lekvár
  • 10 cl friss citromlé

„A vodka kivételével öntsd egy nagyobb edénybe az összetevőket, majd kezd el melegíteni. Mikor felforrt, keverd jól össze és hagyd kihűlni. Ezek után add hozzá a vodkát és töltsd bele egy kivájt tökbe. Szervírozáskor tegyél jeget a poharakba, és erre öntsd rá az italt” – ajánlja Varga Gergő mixer, a recept kitalálója.

 mango_puncs.jpg

 

Kukucs koktél

  • 8 cl vodka
  • 1 cl száraz vermut
  • retek és olíva (koktélonként 2-2 db)

Ez lesz a leglátványosabb, ha veszed rá az időt és fáradtságot, hogy szépen elkészítsd a szemeket. Ehhez hámozz meg úgy néhány kisebb retkeket, hogy pár csíkban meghagyod rajta a piros héját, így imitálva a vérereket. Vékonyhegyű késsel vagy gyümölcsvájóval kanyarintsd ki a közepét, az így kapott lyukba tegyél bele egy félbevágott, töltött olíva bogyót. Egy jéggolyó készítő formában vízzel együtt fagyaszd be egy éjszakára. Így nemcsak élethű szemet, de különleges jégkockákat is kapsz a koktélba. Az italhoz shakerben rázz össze 8 rész vodkát és 1 rész martinit jéggel. Ha lehűlt, jéggel együtt öntsd bele a martinis pohárba, és díszítsd a mélyhűtőből érkező szemekkel.

szemes.jpg 

 

Blood on the rocks
A boszorkányok, kísértetek egyéb szellemek ünnepére az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták, Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Ez egy olyan kávés ital, amit senki kedvéért nem áldoznék be.

  • 1 eszpresszó kávé (a Nespresso a Cosi Grand Cru-t ajánlja)
  • 1 dl almalé
  • 3 cl grenadine szirup
  • 1 szelet alma
  • Tört jég

Töltsd a szirupot egy üvegpohárba, szórd rá a tört jeget, majd öntsd az almalevet a jégre egy kanál segítségével, hogy ne keveredjen össze. Külön shakerben rázd össze a kávét három jégkockával, és ezt is töltsd óvatosan a pohárba.

 image004.png

 

Ha stílusos harapnivalót akarsz az italok mellé, akkor nézd meg, hogy csináltam két éve véres ujjakat virsliből.

 _imag0923_crop.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr748030830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása