Sokan sokszor találgatták már, mikor hozza be Magyarországra végre valaki Jamie Oliver valamelyik étterem-márkáját. Úgy tűnik, a Zsidai Csoport révbe ért, és Közép-Európában ők nyithatják az első Jamie’s Italiant.
A régiós terjeszkedésben az első Jamie’s Italian nyitás előre láthatóan 2016 tavaszára várható Budapest történelmi központjában, a Budai Várban, a Mátyás templomtól pár lépésre. A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését nyerte el világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít.
A vagány olasz étteremben helyszínen frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja majd a vendégeket. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik majd, a termelők felkutatása már megkezdődött. A konyha az egyedülállóan kiemelkedő minőségű friss alapanyagokra épít, mely a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezi előtérbe, a régióban egyedülálló szempontok szerint, folyamatos beszállítói és alapanyag ellenőrzéssel, a teljes visszakövethetőség mellett.
A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, amelyet Londonból folyamatosan ellenőriznek majd. Nagyszerű fejlődési lehetőség ez minden olyan beszállítónak, aki a minőséget és a nemzetközi fejlődést tűzte ki célul. A Jamie’s Italian új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, amely így talán a magyar vendégek számára is vonzóbb lesz.
„Éttermet nyitni Budapesten nagyon inspiráló. A régióban ez lesz első, ráadásul a Budai Várban, amelynél elképzelni sem tudok szebb helyszínt. Már most elkezdtük a beszállítók, termelők és munkatársak keresését. Alig várom, hogy tavasz legyen és kinyissuk a kapukat” – áradozott Jamie.
„Nagy felelősség ez, hiszen magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk. Az együttműködés által Budapest egy újabb lehetőséget kap, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére” – tette hozzá Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.