Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Kevés pénzből finomat a pesti luxus fellegvárában

2014.06.06. 15:00 bontott csirke

Címkék: reggeli desszert prosecco

A ház, az étterem, a bár, minden azt az eleganciát és profizmust sugározza, amiért súlyos tízezreket is szívesen költ az ember. A földszinten lévő kávézóban azonban mindezt megkóstolhatom egy átlagos reggeli áráért.

_NAI9538 (Copy).jpg

A reggeli egyetlen 990 Ft-os ajánlatból, egy kávé-péksütemény kombóból áll. „A nyitás óta ez annyiban változott, hogy az egy nagy péksütemény helyett két kisebbet adunk, vagyis a helyben sült croissant-t, csokis buktát, illetve mazsolás csigát is kipróbálhatja a vendég, kombinálva valamelyik kávéval, amelyek Magyarországon pörkölt Carraro babokból készülnek” – mondja a személyzetért és beszerzéséért felelős vezető, Alessio Vanini.

A tej nélküli kávékat Acqua Panna vízzel, a sütiket pedig vajjal és karamellkrémmel szolgálják fel. Előbbit már az első vendégek érkezése előtt kiolvasztják, hogy a croissant csak könnyű ellenállásba ütközzön, ami ezen a szinten magától értetődik, utóbbi viszont önmagában is megér egy misét: amilyen egyszerű krém az argentinok nemzeti nyalánkságának számító dulce de leche (vagyis karamellizált tejkrém), annyira nehéz lágyat és európai szájízzel is kellemesen fogyaszthatót készíteni. Fernando Trump, a l’Occhio di Stile argentin séfje viszont olyat készít, hogy üresen is bekanalazom, cseppje ne maradjon a tálkában.

050 (Copy).jpg

A bárban, ahol a szórakoztatásról nemzetközi napilap választék és a pult (vetítés nélkül teljesen átlátszó) elválasztó falán megelevenedő fashion show-k gondoskodnak, egész nap lehet friss alapanyagokból készült szendvicseket és tartokat fogyasztani. Ezek tízkor érkeznek a legfelső emeleten található étteremből. A tart leginkább a gyümölcskosárra hasonlít, és itt olyan mennyeien omlós tésztával és tökéletes állagú krémmel készítik, hogy érdemes a reggeli időszak végét megvárni miatta. Természetesen ebből is van karamellkrémes, de a fehércsokoládés, passió gyümölcsös és a 48 %-os Jivara csokoládé mousse-szal készülőt is meg kell próbálni egyszer.

IlBacioCaffe_tart (Copy) (Copy).jpg

Reggeli időszak: 8:00-10:00
Tájékoztató ár: a sütemény 600, a kávék 4-500 Ft-ba kerülnek, menüben 990 Ft-ért kapjuk őket.
Feltétlen ki kell próbálni: luxusreggelink hibátlan lezárása lehet egy pohár Le Contesse prosecco Trevisóból, amelynek apró buborékjai jelzik, hogy ehhez a minőséghez igen jutányos a 700 Ft-os pohár ár.
Cím: Il Bacio Caffè, 1061 Budapest, Andrássy út 19.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr656282808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása