Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje.
Lendvai Levente (fenti képen) nem véletlenül tudja, hogy milyen a jó húsvéti sonka. Édesapjának a mai napig hentesüzletei vannak, így gyermekkorát is a húsok bűvöletében töltötte, sőt, a szakmájához is ezek a tapasztalatok mutatták meg az utat. „A konyha világa úgy jött, hogy édesapám sok helyre szállított húst, én meg mentem vele. Nálunk apukám minden évben négy vagy öt disznót vágott, amit fülétől a farkáig feldolgoztunk. Nálunk sosem került dobozos, vákuumcsomagolt hús az asztalra. A nyári szünetek nagy részét is a hentesüzletben töltöttük, segítettünk zacskózni, ha kellett – emlékszik vissza fiatalkori nyaraira Lendvai Levente. – Keresztapám és édesanyám anyukája vonalán vidéken a mai napig a kertben 150 nyúl, körülbelül 100 csirke, kacsa, galamb, néha kecske és disznó is szokott lenni. Mindez nagyban tágította a látókörömet gyerekként, sőt, a mai napig is azt teszi. Nálunk a húsvéti időszak otthon az, amikor frissen a füstről jön a sonka, és azt szeleteljük, és még nyersen meg is esszük.”
A MOL-Campus 28. emeletén megnyílt étterem fiatal séfje nem csak a sonkakészítésben támaszkodik az ősök hagyományaira, hanem minden másban is. A Covid-időszaka alatt kezdett el idős emberekkel beszélgetni és recepteket gyűjteni tőlük és az volt a cél, hogy egy élményt, egy gondolatot, egy ételt egy szikrában vissza tudjon adni, miközben modern konyhatechnológiát használ. Az ízvilágában családi örökséget hordozó Virtu húsvéti kosár a különleges sonka mellett almás-tormát, kacsa rillettet, és csokoládét tartalmaz. A megrendelt kosarakat március 29-30-án lehet személyesen átvenni az étteremben.
Részletek: https://fb.me/e/2J52N0QaK
Rendelés: info@virturestaurant.com e-mail-címen lehetséges