Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Csokimikulás helyett

2013.12.05. 09:30 bontott csirke

Címkék: ausztria desszert

Ezt a csomag trüffelt egy fantasztikus osztrák desszertműhelyből kaptam, és miután megkóstoltam, úgy éreztem, egy darabjáért elcserélném életem összes sztaniolba csomagolt télapóját és nyulát egybevéve. Ha nem is mikulásig, de karácsonyig talán még van idő átgondolni, honnan is szerezzük be az ajándékba szánt bonbonokat, hogy azok tényleg örömet okozzanak.

Berger_cropped (Copy).jpg

A Salzburg tartománybeli gasztrotúra hálózat, a Via Culinaria édesszájúaknak szóló útvonalát bejárva megismerkedhetünk a Mozart golyó készítésének rejtelmeivel, a lekvárkészítés tudományával és eljuthatunk a Berger Feinste Confiserie üzletébe Lofer településen.

1994-ben egy itteni garázsból indult a Salzburg tartomány mintavállalkozásának tartott cég. Ma 5 ausztriai bonbon szalonnal rendelkezik a manufaktúra, amelynek termékeit Svájctól Japánig szinte mindenhol forgalmazzák, még nálunk is. Nincs azonban annál nagyobb élmény, mint frissen kóstolni az elkészült bonbonokat, ráadásul egy gyönyörű alpesi környezetben. És ha már itt tartunk, vagyis sikerült eljutni a loferi Bergerbe, akkor mindenképpen próbáld ki Almsommer csokiszeletet, amelyet a nyár folyamán gyűjtött alpesi gyógynövényekkel töltenek meg. Ezt tuti nem exportálják, pedig emlékezetes kulináris élmény.

 

Ha a környékre tervezel adventi kirándulást vagy sí utat, érdemes körülnézni a Via Culinaria oldalán, ahol 7 különböző túraútvonal közül választhatsz: a Csillagok és sapkák a díjnyertes éttermekbe, míg  a Halkedvelők útja haléttermekbe visz el; a Sörivók és pálinkakedvelők túrájának érdemes szomjasan nekivágni; de a sajtfanatikusok és húsimádók sem fognak éhesen hazatérni; eközben a sí-kunyhó rajongóknak szóló élménymenet 19 menedékkunyhóba és hegyi étterembe csábítja a gasztrokalandort.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr35670751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása