Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Villára tűzik legjobb falatjaikat a Villány környéki séfek

2014.11.11. 07:30 bontott csirke

Címkék: bor vidék desszert snack

Közös kezdeményezésére mostantól új helyi specialitás kerül a borvidék éttermeinek és pincészeteinek kínálatába. A Villányi Falatokat lehet előételként, borkorcsolyaként vagy desszertként is fogyasztani.


Mokos-VF.jpg
A Villányi Marketing Műhely október végén a villányi Mandula Étterem és Bor Bárban tartotta meg gondolatindító kreatív workshopját, amelynek keretében mutatták be az első Villányi Falatok modelleket. „A borvidéki alapanyagokra épülő kompozíció közös eleme, hogy a fogásokat minden esetben villán tálalják fel, de hogy végül milyen étel kerül a vendég elé, az az egyes vendéglátóhely konyhafőnökének személyes ízlésére és kreativitására van bízva” – mondta el a helyszínen Pauli Zoltán házigazda.  

A műhelymunka során hat helyi vendéglátó mellett (Bock Óbor Étterem, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Malatinszky Présház, Mandula Étterem és Bor Bár, Mokos Pincészet, Tenkes Csárda) Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha Étterem konyhafőnöke is bemutatta gondolatindító kreációját. A közismert séf fekete kenyérrel díszített, céklavörösre festett kecskesajttal, zöld alma falatkákkal tálalt bikaherével, valamint nyúlcombra és csülökre komponált finomságokkal inspirálta az egybegyűlteket. A Bock Óbor Étterem részéről Nemesné Barbara konyhafőnök libamájas, céklás, halas falatokat kínált, borra és pezsgőre épülő mártásokkal.

Tenkes-modell-VF_1.jpg

Koncz Tamás, a Tenkes Csárda séfje saját gyümölcsökre, mangalica kolbászra és borjúmájra hangolt magyaros falatkákkal (fenti kép) és a csárda kedvelt túrógombócával bűvölte el a közönséget, míg a Mandula étterem séf párosa, Kozma Szabolcs és Molnár Péter, hordódongán installált villákon tálalta a házigazda kedvenceit (lenti kép). A Villányi borvidék leglelkesebb pincészetei közül a Malatinszky, Mokos, Gere Tamás és Zsolt Pincészetek Villányi Falatkái is hozták a hely szellemét. Volt itt kocsonya, véres hurka, kacsamáj, házi zöld fűszerek, csokis kerti gyümölcsök és sok-sok sikeres ötlet.

Mandula-Villányi-Falatok_1.jpgFotók: Győrffy Zoltán

A Villányi Falatok néven kapható fogások összetétele a friss alapanyagoktól függően szezonálisan fog változni, a Szent Márton nap utáni időszak – amely a portugieser és a Villányi borvidék hívó hónapja – minden valószínűséggel a libahúsra és a kiskerti zöldségekre, az újborokra hangolt ízeket csalogatja elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr76885823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása