Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Ha akarom, egész évben macaron

2014.03.20. 14:50 bontott csirke

Címkék: desszert főzési tippek

Márk Szonja a Pastrami étterem látványkonyhájának cukrásza és a Makifood főzőiskola oktatója, én azonban az Essencia főzőiskolában találkoztam vele, ahol macaront készítettünk.

Macaron (Copy).jpg

Nem ma volt, de a macaron napja ma van, ezért közzéteszem az 5 leghasznosabb tippet, amit Szonjától lestem el:

 A macaron töltés nélkül a hűtőben hetekig eláll, betöltve viszont csak egy-két napig tartható el.
A habok keverését mindig bentről kifelé végezd, miközben a tálat az ellentétes irányban forgatod.
A macaron felületének simának kell lennie, ezért, ha kinyomás után csúcsos marad, oda kell ütögetni a tepsit az asztalhoz.
A sütőpapír négy sarkát odaragaszthatod egy-egy pötty tésztaanyaggal, hogy ne pöndörödjön és ne csúszkáljon.
A gyümölcshab akkor jó állagú, ha nem csöpögős, hanem lekonyul a spatuláról.

Ahol igazán finom macaront ettem a közelmúltban:
Susogó borvendéglő, Pécs (cukrász: Märcz Évi)
Párizs Budapest Restaurant, Sofitel Budapest (főszakács: Jeremy Cayron)
Colorado étterem, Ramada Resort Budapest (főszakács: Somlai Tamás)

Kedvenc apró színes csodáinkat egyébként nem könnyű elkészíteni, de egyre könnyebb beszerezni. Ma a város éttermei, cukrászdái tele vannak különleges, csak mára készített macaronokkal, és ott a csúcsesemény a Bálna Budapestben, ahol 15 órától több mint 20 kiállító extrábbnál-extrább macaronjait kóstolgathatod egész délután.
www.macaronnap.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr535871142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása