Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Nyúlon innen, böjtön túl

2020.04.13. 11:23 bontott csirke

Címkék: sör húsvét ünnep fűszer

 

A 40 napos böjt minden évben kihívások elé állít, de jól esik. És nem azért, mert jó újra húst venni magunkhoz, vagy ismét alkoholt kortyolni. A böjt vége nem erről szól! De ha lejár az önmegtartóztatás, minőséggel térek vissza a hétköznapokba.

 

20200413_091841.jpg

Ezt azok is érzik, akik szeretnek, így most is ért pár kellemes meglepetés a reggeli tojáskereséskor. Az idei kedvencem ez a sör párosítás volt a Szent András Sörfőzdétől.

 

Ahogy négy éve már minden tavasszal, idén is elkészült a kisüzemi sörfőzde húsvétra időzített különleges duója, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl sörpáros. A Nyúlon Innen ezúttal is egy borostyánvörös Red Ale lett, ami most különleges új-zélandi komlókkal – Kohatu, Motueka, Waimea – készült. A duó másik tagja, a Nyúlon túl pedig – folytatva a hagyományokat –, idén is izgalmas fűszerezést kapott.

 

Voltak vadabb nevezhető évei is a főzdének, mint például a tonkababos változat, de idén szelídültek, és két ismertebb, de legalább annyira izgalmas fűszer a rozmaring és a boróka került a Nyúlon Túlba. A válogatás során valószínűleg azt is figyelembe vették, hogy melyik fűszerből érhető el csúcsminőségű. Szerencsére kiváló, magas olajtartalmú rozmaringhoz és aromás borókához jutottak hozzá, így végül ezekkel gazdagították a sört. (Ha ezt tudom, biztosan kipróbálok egy Nyúlon Túllal locsolgatott báránysültet…)

 allo.jpg

A lényeg, hogy az idei sörben a rozmaring csodás illatokat és aromát adott. Ezért utána is néztem, hogy hol szerezhető be a limitált kiadású, 5,6%-os alkoholtartalmú, borostyánvörös színű sörpáros. Díszdobozban, pohárral egybecsomagolva itt keresd!

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr6215609388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása