A 40 napos böjt minden évben kihívások elé állít, de jól esik. És nem azért, mert jó újra húst venni magunkhoz, vagy ismét alkoholt kortyolni. A böjt vége nem erről szól! De ha lejár az önmegtartóztatás, minőséggel térek vissza a hétköznapokba.
Ezt azok is érzik, akik szeretnek, így most is ért pár kellemes meglepetés a reggeli tojáskereséskor. Az idei kedvencem ez a sör párosítás volt a Szent András Sörfőzdétől.
Ahogy négy éve már minden tavasszal, idén is elkészült a kisüzemi sörfőzde húsvétra időzített különleges duója, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl sörpáros. A Nyúlon Innen ezúttal is egy borostyánvörös Red Ale lett, ami most különleges új-zélandi komlókkal – Kohatu, Motueka, Waimea – készült. A duó másik tagja, a Nyúlon túl pedig – folytatva a hagyományokat –, idén is izgalmas fűszerezést kapott.
Voltak vadabb nevezhető évei is a főzdének, mint például a tonkababos változat, de idén szelídültek, és két ismertebb, de legalább annyira izgalmas fűszer a rozmaring és a boróka került a Nyúlon Túlba. A válogatás során valószínűleg azt is figyelembe vették, hogy melyik fűszerből érhető el csúcsminőségű. Szerencsére kiváló, magas olajtartalmú rozmaringhoz és aromás borókához jutottak hozzá, így végül ezekkel gazdagították a sört. (Ha ezt tudom, biztosan kipróbálok egy Nyúlon Túllal locsolgatott báránysültet…)
A lényeg, hogy az idei sörben a rozmaring csodás illatokat és aromát adott. Ezért utána is néztem, hogy hol szerezhető be a limitált kiadású, 5,6%-os alkoholtartalmú, borostyánvörös színű sörpáros. Díszdobozban, pohárral egybecsomagolva itt keresd!