Véget ért a nyár és ezzel együtt az idei Vénusz Lángos Voks is. Még a verseny utolsó napján is záporoztak a szavazatok, amelyekből végül a dunaharaszti Fördős Lángos gyűjtötte be a legtöbbet.
A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos” – nyilatkozta a nyertes.
A dobogó második fokára a békéscsabai Mester lángos büfé, a harmadikra pedig a Lángosos fiúk kerültek, akik Sopron és környékén egy mozgó büfében sütik a kelt tésztás finomságokat. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosa 2015” különdíjat pedig ismételten a tavalyi nyertes, a Tihanyi Piac Placcon megtalálható Siófoki Palacsintázó nyerte.
A feltétek, illetve a ropogós-puha, tejföl és fokhagyma versenyében a top 10 helyezett lángosozókat nézve, a következő eredmények állapíthatóak meg; a ropogósság tekintetében nyertek a puha lángost kínálók a ropogóssal szemben, emellett a közepes vastagságú tészták voltak a befutók. A fokhagyma mennyiségét tekintve a szavazók előnyben részesítették a jó fokhagymás lángost, a közepesen megkenttel szemben, míg szinte egyöntetűen a jól megsajtozott-tejfölözött lángosokat kedvelik a szavazók.
A Vénusz Lángos Voks versenyen immár 679 lángosozót jelöltek, így bár a verseny véget ért, az applikációt továbbra is bárki felkeresheti, ha jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén.