Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Életem vacsorája érzés a legfelszabadítóbb környezetben

2022.05.25. 19:22 bontott csirke

Egy évvel ezelőtt a SHO BEACH mesés partján állva, megjelent a MÁK étterem vezetőinek fejében egy vízió: Beach Dining vacsorák a parton, ahová a csillagokat is lehozzák a vendégeknek.

shobeach_28.jpg 

A lélegzetelállító hely, a forró homok és a teljes kikapcsolódás, ötvözve a legfelemelőbb kulináris élvezetekkel – ezt álmodta a BEACH-re a MÁK vezetősége. És az elképzelést tett is követte. A sok-sok egyeztetés eredményeképpen június 6-9. között a két Michelin csillagos Krésios étterem séfje, Giuseppe Iannotti és Mizsei János, a MÁK vezető séfje együtt alkotnak majd. Mindezt a vacsorára ellátogatók szeme előtt, háttérben a csodás vízparttal, a SHO BEACH forró homokján. A két séf már főzött együtt, az idén tavasszal Budapesten zajló, Michelin Guide gálán ismerkedtek meg és alkottak közösen először. Mindketten nagyon inspiratívnak mondják a találkozásukat. 

Mizsei János az Audi-Dining Guide díjátadón az Év Innovatív Konyhája elismerést kapta, így egészen biztos, hogy elképesztő fogásokra számíthatunk.

chef_giuseppe_iannotti_1_credits_marco_varoli.jpg

Az olasz Iannotti (fenti képen) elmondhatja magáról, hogy alig 40 évesen már két Michelin csillagot kapott. Bátor, vagy vakmerő? Az biztos, hogy kitartó és makacs, sőt szenvedélyes és megszállott. Folyton kísérletezik, újabb és újabb fogásokat alkot. Határozott, céltudatos és nagyon tehetséges. Mesterien és ravaszul bánik az alapanyagokkal, igazi olasz, de közben mégis van nála is mindenben egy kis csavar. Mérnöki precizitással dolgozik, és ebben az esetben ez nemcsak egy szójáték, hanem az igazság, hisz mérnöknek tanult eredetileg. A bor igen fontos számára, egy farmot  és egy boltot is üzemeltet az étterem mellett. Sokoldalú férfi, kedves és közvetlen. 

 

Mizsei János zsenialitását messze földön ismerik, hisz járt már a MÁK-ban Ryan Goslingtól Harrison Fordon, Eva Mendesen, Mel Gibsonon, Michael Madsenen át Scarlett Johanssonig számos világsztár. Mizsei János már igen fiatalon számos szakmai elismerésben részesült és mindössze 22 éves volt, amikor a Dining Guide az Év ifjú Séftehetségének választotta. A legkiválóbb szezonális alapanyagok felhasználásával innovatív és kimagaslóan kreatív ételeket alkot.

 

A két zseni közös kulináris kalandjára a pazar környezetben június 6-9. között kerül sor, a SHO BEACH-en.

További infó az esemény weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr4717840353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása