Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

alkohol (13) ausztria (1) bárkultúra (2) bio (2) Bocuse dOr (1) bor (10) cukrászda (1) desszert (15) Duna (1) édesburgonya (1) egészség (2) egzotikus (1) étterem (7) fesztivál (9) fine dining (1) főzés (3) fűszer (1) grillezés (1) gyerek (2) gyorsétel (5) gyümölcs (1) hal (6) hús (5) húsvét (1) karácsony (5) kávé (6) kocsma (2) koktél (4) konyhai praktikák (3) lángos (2) méz (2) Michelin (1) nyitás (3) olasz (3) pálinka (1) pékség (3) pezsgő (1) piac (6) pizza (2) prosecco (1) reggeli (5) sajt (2) séf (6) show (2) snack (4) sör (3) strand (1) szalámi (1) szósz (1) tea (1) tészta (3) ünnep (2) utazás (2) vad (1) verseny (5) vidék (7) whisky (1) zöldség (2) Címkefelhő

Amit Bükön eszel, az Bükön is marad

2017.07.19. 18:16 bontott csirke

Címkék: reggeli utazás fesztivál piac egészség bor étterem bio lángos vidék pizza

Én is azt hittem, hogy csak pancsolni és golfozni lehet arrafelé, de egyre nagyobb perspektíva az evés-ivás Bükön.

 buk_pohar.jpg

Bükfürdő és környéke házias ízeket, a térség hagyományaira építkező konyhát ajánl, amit a város több mint 20 különböző stílusú, gazdag kínálattal rendelkező vendéglátóhelyén próbálhatunk ki. A közért parkolójában álló Retro büfé lakókocsijától a legjobbnak számító Auróra étteremig tényleg elég széles a kínálat, amelynek stabil középmezőnyét a büféasztalos étkeztetésre berendezkedett hotelek adják. Közülük kiemelkedik az all inclusive Danubius, amely egész nap étellel-itallal kínálja vendégeit, bátran utalva a szálloda retró hangulatára, így a reggeliből nem hiányozhat a tejbegríz, az uzsonnából pedig a lángos.

 

A la carte is ehető Bük

 Aki nem teljes panzióval vagy all inclusive foglalta le szállását annak tényleg érdemes egy kitérőt tenni az Aurórába, ami pár éve pizzériának startolt, de a pizzaséf távozása után konszolidálta magát, és a minőségi magyaros és nemzetközi ételekre helyezte a hangsúlyt. A TripAdvisor is ajánlja őket, és nemcsak ezért a matricáért érdemes a sör- és üdítőmárkák napernyőinek ijesztő erdején átverekedni magunkat a bejárati ajtóig. Belépve, szezonálisan (ott jártamkor virágzó rozmaringágakkal) díszített asztalok fogadnak, és a kedves személyzet, amelynek minden nap tagja a tulajdonos házaspár, akik a turistákat is barátként üdvözlik. Ahhoz, hogy még feljebb lépjenek kevesebb kellene romantikából az ételek elnevezésében, sóból a levesben és sportprogramból a délben is bekapcsolt tévéken. De így is kijelenthető, hogy az Auróra nemcsak az Orosz Császári Flottának, de Bük gasztronómiájának is zászlóshajója.


aurora2.jpg

 

Bükfürdői Esszencia első kézből

Ha beleszerettünk a helyi ízekbe és haza is vinnénk magunkkal, akkor a Bükfürdői Termelői Piac a legjobb hely, ahol a „Bükfürdői Esszencia” márkanévvel jelzett termékeket közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg. Tavasztól őszig, péntek délutánonként helyi- és környékbeli mézek, házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok, valamint termelői szörpök és borok közül válogathatunk. Az itt fellelhető portékák kizárólag hagyományos eljárással, helyben készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét, zamatát.

 piac.jpg

 

Amit Bükön eszel, az Bükön is marad

Ahhoz képest, hogy a köztudatban ez egy nyugdíjas fürdőváros, Bükön minden adott ahhoz, hogy a feltankolt kalóriákat élvezettel ledolgozzuk le. Amellett, hogy a városi és szállodai fürdőket úgy alakították át az elmúlt években, hogy a fiataloknak is élvezetes kikapcsolódást nyújtsanak, felturbózták a települést egy csomó fun faktorral: kondi park, Kneipp, Nordic Walking, valamint mászó- és kalandpálya pályák, fallabda, bowling (szinte minden hotelben), 18 lyukas golfpálya, vadvízi horgászat – hogy csak néhányat említsek.

buk_2393.jpg

És persze tánccal, csápolással és head banginggel is lehet égetni a kalóriát a ma kezdődő és 2017. július 23-ig tartó Gyógy- Bor Napok Büki Gasztrofesztiválon, amit 12. alkalommal rendeznek meg.  A térségben nincsen párja ennek az ingyenes zenei és gasztronómiai fesztiválnak, ahol nem kisebb fellépők adják át egymásnak a színpadot, mint az Anima Sound System, a Wellhello, az Intim Torna Illegál, Ocho Macho és még sokan mások. A koncertek alatt nyugodtan lehet borozni, mert a város két kisvonata a fesztivál alatt ingyen üzemel. Aki nem ivott túl sokat az vérét adhatja a rászorulóknak csütörtökön a Nestlé büki gyárnál felállított ideiglenes véradó állomáson 12.00-14.30 óráig.

 nestle.jpgA büki gasztronómia két arca: a Nestlé modern gyára és a hagyományos gazdálkodás 

További információ: www.visitbuk.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr2812674945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.