Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Fogadd meg ezt a 10 tanácsot, és mindenkinél jobb kiszolgálást kapsz a bárban!

2017.03.30. 10:00 bontott csirke

Címkék: alkohol kocsma koktél

Nemrég egy riportban a város legjobb bartendereit faggattam arról, ők hogy látják a vendégeket. Az elbeszéléseik alapján született ez a lista, ami többet ér minden hitelkártyánál. Abban ugyanis minden szakember egyetértett, hogy a megítélésünkben nagyobb szerepet játszik a viselkedésünk, mint az elkölteni szánt pénzünk mennyisége. Tehát, ha jókedvű kiszolgálást és nagyobb alkoholtartalmat szeretnél, olvass tovább.

 truss600span.jpg

  1. A pultosok szívesen segítenek a telefonod töltésében, ha van rá lehetőségük, de ne akard tíz percenként megnézni keresett-e valaki.

  2. Tudd, mit kérsz! Ha úgy döntesz, kipróbálsz egy felsőerjesztésű sört, ne menj vissza reklamálni, hogy túl keserű. (Inkább keress rá az interneten, mielőtt beadod az okostelefonod a pultba tölteni.)

  3. Adj arányos borravalót. A bartenderek fizetésének jelentős részét teszi ki a borravaló, ezért amikor kerekítesz, vedd figyelembe mennyi időt, energiát és kreativitást igényelt az italod elkészítése. Egy tonik kitöltése nem összevethető egy 6-7 összetevős koktél elkészítésével, és ennek tükröződnie kell a borravalóban.

  4. Azok a vendégek vívják ki a bartender elismerését, akik határozottan rendelnek. Próbáld ki legközelebb!

  5. Tudd, hol vagy! Eleve kellemetlen élményekre kárhoztatod magad, ha az igényeid nem találkoznak a hely képességeivel.

  6. Légy törzsvendég! A vendéglátósok Ismerőshöz járnak, mert tudják ott biztosan a megszokott minőséget kapják. Ha rátalálsz a helyedre, becsüld meg, és téged is meg fognsk becsülni.

  7. Ne hivatkozz arra, hogy ismered a tulajt, a főnököt vagy azok kiskutyáját, bejárónőjét, unokahúgát. Ezek a pultos számára teljesen haszontalan információk semmilyen előnyhöz nem fognak juttatni.

  8. Sose tedd fel a lábad oda, ahova nem való. Ilyenek a szék, az asztal, a melletted ülő teljes teste, és még sorolhatnánk, de úgyis tudod. És ne hidd, hogy az alapvető közösségi etikett alól mentesít, ha leveszed a cipőd. Ennél súlyosabb hibát el sem követhetnél, kivéve persze, ha egy beach bárban vagy.

  9. Ha valamit meg szeretnél tudni az italokról, akkor érdeklődj őszinte kíváncsisággal, ne úgy faggasd a pultost, mintha a tudását tesztelnéd.

  10. Sokszor hallani szakmai berkekben, hogy a külföldi vendégek mennyivel nyitottabbak, amikor rendelnek. Légy te is az, és bízd magad a szakemberre. Próbálj ki új dolgokat, meglátod, kellemes meglepetések fognak érni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr9412386711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása