Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

alkohol (13) ausztria (1) bárkultúra (2) bio (2) Bocuse dOr (1) bor (10) cukrászda (1) desszert (15) Duna (1) édesburgonya (1) egészség (2) egzotikus (1) étterem (7) fesztivál (9) fine dining (1) főzés (3) fűszer (1) grillezés (1) gyerek (2) gyorsétel (5) gyümölcs (1) hal (6) hús (5) húsvét (1) karácsony (5) kávé (6) kocsma (2) koktél (4) konyhai praktikák (3) lángos (2) méz (2) Michelin (1) nyitás (3) olasz (3) pálinka (1) pékség (3) pezsgő (1) piac (6) pizza (2) prosecco (1) reggeli (5) sajt (2) séf (6) show (2) snack (4) sör (3) strand (1) szalámi (1) szósz (1) tea (1) tészta (3) ünnep (2) utazás (2) vad (1) verseny (5) vidék (7) whisky (1) zöldség (2) Címkefelhő

Öt sör, amit nem szabad kihagyni

2016.06.02. 08:00 bontott csirke

Címkék: sör fesztivál alkohol

Több mint kétszáz főzetet kell végigkóstolnia annak, aki minden sörfajtát kipróbálna a ma kezdődő Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban. Ha ennyi nem is megy, ezek azért feltétlen legyenek meg.

 sorcsapolas.jpg

A legbódítóbb Belga: Delirium Nocturnum

Lehet, hogy reánk ült a rózsaszínű elefánt? – kérdezik a testes Kelet-Flandriai sör megalkotói. A Huyghe Sörfőzde 1654. óta készíti el a feketébe hajló, mélyvörös főzetet, amely bódító hatásáról és intenzív íz világáról ismert. Ez a sör mindet tud, már-már kicsit túl sokat is. A harsány emberek itala, ágyba térés előtt ideális főbelövés, és ezt maga a gyártó állítja.

 

A legjobb ízesített: Kapucinus barna meggyes

Barna láger, igazi hazai mentalitással. A készítők ugyanis azt vallják: ha kézműves sörről van szó, az legyen minden cseppjében igazi. Éppen ezért valódi gyümölcsökből készül, tartósítószer nélkül, belga módszerrel, de magyar sörfőzdében. Eleinte édes, meggyes ízeket kelt, de az elfogyasztása után a barna sörök keserűségével ellensúlyozza a gyümölcsös sörök megszokott hatását.

 foti_romanov.jpg

A leginkább orosz: Romanov

A fóti főzet igazi klasszikus Russian Imperial Sout ale, hat féle malátából és három féle komlóból. A sűrű, fekete ital testessége egy főétkezésnek is megfelelne, de csak óvatosan, mert az alkoholtartalma 12% százalék. Állagát és íz világát annak köszönheti, hogy a szokásosnál két és félszer több malátával készül, éppen ezért édeskés, mégis testes és tömör. A Vince magazin nagy sörtesztjének nyertese és a Miskolci Nemzetközi Sörverseny aranyérmese. Ráadásul minden Marvel rajongónak a kedvenc női karakterét juttatja eszébe.

 

A legnőiesebb: Floris Kriek belga meggyes búza

A természetes meggylével érlelt, édesen savanykás finomság azokra vár a fesztiválon, akik nem kedvelik igazán a söröket. Habja a brüsszeli csipkére emlékeztet, frissítő ízében a gyümölcs zamata dominál, némi mandulás keserűséggel.

 

A legtitokzatosabb: Váci út 83. sörprojekt

Fedőnéven debütál a hazai piac legújabb söre a fesztiválon. A nagyközönségnek és a sörszakértőknek is lehetőségük nyílik a kóstolásra, a sörtankokból egy Hoplager, egy Pilsner, egy IPA és egy APA típusú sört is csapolnak majd. A készítők újhullámos sörfőzdéjéből állítólag minőségi, tartósítószer nélküli főzetek érkeznek a várba, amit nagy precizitással, többféle komlóval és malátával készítenek.

 

A rendezvényen megférnek egymás mellett a legnagyobb hazai sörgyárak is: a Heineken a Krusovice limitált félbarna és szűretlen búza változataival kínálja majd a közönséget, de a sörimádók találkozhatnak a Soproni sörfőző mestereinek legújabb izgalmas kreációival is. A  Dreher a legfrissebb jelzőért indul a listán, Dreher és Pilsner Urquell tanksörökkel várja a fesztiválozókat. A várban a hétvégén nemcsak a jó főzetekből, de finom ételekből is lesz majd választék, a Borsodi a Staropramenhez illő fogásokat kínál majd a cseh gasztronómia jegyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr758769534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.