Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

alkohol (13) ausztria (1) bárkultúra (2) bio (2) Bocuse dOr (1) bor (10) cukrászda (1) desszert (15) Duna (1) édesburgonya (1) egészség (2) egzotikus (1) étterem (8) fesztivál (9) fine dining (1) főzés (3) fűszer (1) grillezés (1) gyerek (2) gyorsétel (5) gyümölcs (1) hal (7) hús (5) húsvét (1) karácsony (5) kávé (6) kocsma (2) koktél (4) konyhai praktikák (3) lángos (2) méz (2) Michelin (1) nyitás (3) olasz (3) pálinka (1) pékség (3) pezsgő (2) piac (6) pizza (2) prosecco (1) reggeli (5) sajt (2) séf (6) show (2) snack (4) sör (3) strand (1) szalámi (1) szósz (1) tea (1) tészta (3) ünnep (2) utazás (2) vad (1) verseny (5) vidék (7) whisky (1) zöldség (2) Címkefelhő

Mi ez a szürkemarha őrület?

2013.10.01. 12:42 bontott csirke

Címkék: gyorsétel

Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet kimaradni!

Nem minden rideg tartású állat húsát szeretem. Bár mindig ott lebeg a lelki szemeim előtt, hogy ez a szegény pára még gyógyfüveket is legelt, de valahogy ez nem mindig elég a markáns vad ízek befogadásához. De abban biztos vagyok, hogy a McDonald’s még a birkapörköltet is el tudná illatosan és omlósan készíteni.

P9190286 (Copy).JPG
A gyorsétterem 2008 óta minden évben promóciót szentel a hazai ízeknek „Magyar hetek” címen. Így kerülhetett a kínálatba az elmúlt években néhány hétre lángos, fasírt, vagy aranygaluska, a felhasznált összetevők közé pedig Erős Pista vagy hartai kolbász. Az idei Magyar heteken az étteremlánc a Vidékfejlesztési Minisztériummal egyeztetve, 98 éttermén keresztül kapcsolódik be az oltalom alatt álló, eredet védett magyar szürkemarha-húst népszerűsítő kampányba. Az éttermekben már kapható szürkemarha-burger húspogácsája kizárólag magyar szürkemarha-húsából készült. A szendvics kétféle, hagyományosabb paprikás, illetve rendhagyóbb kakukkfüves ízesítésben kapható. Az alapanyag a Hortobágyi Nemzeti Parkból érkezett az én kakukkfüves szendvicsembe, amit a Compact Disco mixmesterének, Lotfi Beginek a társaságában kóstoltam meg az idei OMÉK-en.

P9190287 (Copy).JPG

Ahogy a zsömle méreteit is túllépő húst és a rajta feltűnően pipiskedő kakukkfüvet ízlelgettem, eszembe jutott 1989 áprilisa, amikor hosszas sorban állás után először haraphattam McDonald’s hamburgerbe a Régiposta utcában. Akkoriban még a WC-papír is külföldről érkezett, most meg egy hortobágyi marhás szendviccsel nézek farkasszemet. Micsoda változás!

P9190290 (Copy).JPG
Az állandó minőség és megbízhatóság több magyar beszállító számára külföldi piacokat is megnyitott. Európa számos országában a McDonald’s éttermek magyar csirkehúst, salátát, vagy sajtot kínálnak vendégeiknek. A hazánkból a McDonald’s rendszerébe beszállított csirkehús mennyisége tavaly elérte a 6500 tonnát, salátában pedig meghaladta az 1490 tonnát, és 3 millió hazai tojás is elfogyott az étteremlánc magyar és külföldi egységeiben.

P9190285 (Copy).JPG

Szóval a mezőgazdaságunk ezen a téren is sikeres, de az biztos, hogy a napi 15 millió „mekis” vendég közül csak nagyon kevesen fogják azt az ízt érezni, ami ebben a kétkezes burgerben van. A két betyáros szendvics ugyanis csak nálunk és csak limitált ideig kapható. Ezért is, meg azért is érdemes kipróbálni, mert finom.

De hogy ezután se kelljen nélküle élni, utánajártam, hol lehet még jó szürkemarha-húst kapni. A Kiskunsági Nemzeti Parkban szerzett tapasztalataimról egy következő bejegyzésben számolok be.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr785542908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2013.10.01. 14:20:41

még egy kis magyarnyelvtanulás, azután jó kis pr-cikk lesz ez

különösen ajánlott az egybeírással foglakozó rész

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2013.10.01. 17:46:08

bazz írhattál volna valamit a szenyáról is, azon túl, hogy finom. pont lemaradtam róla az omékon.