Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Mit ne rendeljünk házhoz?

2015.11.06. 11:00 bontott csirke

Címkék: olasz verseny tészta pizza pékség

Az otthoni főzés és az étterembe járás híveként alapból nem rajongok a házhoz szállításért, de néha van az a szorult helyzet, amikor megemeli az ember a telefont vagy az interneten rendel magának ennivalót. Nem mindegy azonban, hogy mit és honnan!

 pics_pizza_delivery_from_sky.jpg

A frissensültek neve nem véletlenül ez, amit frissen sütünk, az már 10 perc múlva nem ugyanaz az étel, és ebbe a kategóriába tartozik a sült krumpli is. Ezeket eleve nem értem, miért teszik a rendelhető ételek közé. Aztán ott vannak a tészták, amik csak úgy értékelhetők, ha a vízből kiemelve, rögtön a szószba forgatás után kerülnek a tányérra. Dobozba zárva a meleg tészta tovább puhul, és a lényegét veszíti el. Aztán ott van a pizza, ami a Falatozz.hu kutatása szerint továbbra is a legnépszerűbb házhoz rendelt főétel. Ezt sem értem, mert nincs jobb egy friss ropogós pizzánál, ráadásul az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel. Igaz a hagyományos konyhai sütők 220-240 Celsius-fokos maximum hőmérséklete koránt sem ideális, de az otthon készített pizza még így is jobb lesz, mint egy másik kerületben sütött.

 

Nemrég volt alkalmam 350 fokon, a Király utcai Panificio il Basilico pizza kemencéjében sütni (az eredményt lásd az alsó képen!), és igen, a különbséget zongorázni, vagyis harapni lehet. Szabadfi Szabolcs pékmester, a hely tulajdonosa látva elkedvetlenedésemet az otthon pizza sütéssel kapcsolatban, azt tanácsolta, vegyek egy sima felületű kőlapot méretre vágva, tegyem a sütő aljára, és süssem azon a pizzát. Ajánlom mindenkinek. Aki pedig a tésztagyúrástól tart, annak a Café Gian Mariót ajánlom, ahol a séf, Giovanni D’Angelo mindig szívesen ad pár száz forintért készre gyúrt tésztát, amit otthon csak nyújtani kell. (Nincs az étlapon, tessék bátran kérni pult alól!)

 20151018_175946_2.jpgMegsütni könnyebb volt, mint éles képet készíteni róla

Visszatérve a rendelésre, szerintem olyan ételt érdemes választani, amit újramelegítve is szívesen fogyasztunk. Pörköltek és egyéb egytálételek, levesek vagy olyan fogások, amikből nagy fazékkal érdemes csinálni, de csak évente egyszer-kétszer kívánjuk meg, ilyen nálam például a székelykáposzta.

 

Ha ezeket az előszűrőket alkalmazzuk, már eleve csökkentjük a csalódás esélyét, és persze az sem árt, ha megbízható oldalról és jó véleményeket kapott étteremből rendelünk. A fentebb említett portál például sokat segíthet ebben, hiszen idén már másodszor rendezi meg nagy év végi közönségszavazását, amelyben a felhasználók döntik el, ki lesz Az év házhoz szállító étterme. 2015. november 1-től 30-ig te is voksolhatsz itt: kiazevetterme.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr668054386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása