Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

Nem kell lékelés, ebből a 4 jelből ránézésre kiderül, jó-e a dinnye!

2015.07.19. 11:23 bontott csirke

Címkék: gyümölcs piac egészség

A jövő héten árzuhanás várható a dinnyepiacon, mivel most érnek be nagy mennyiségben a korai hazai fajták. Lesz jó minőségű magyar dinnye bőven, és érdemes is minél többet vásárolni belőle a következő egy hónapban.

 eating-watermelon.jpg

 

A dinnye ugyanis a következő élettani előnyöket biztosítja szervezetünknek:

- A benne található aminosavaknak köszönhetően regenerálja az izmokat.

- Bár nem esszenciális aminosavak, de a dinnyében található citrullin és arginin nagyban járul hozzá a szív egészségéhez.

- A keringésjavítás nem csak a szívnek, de a potenciának is jót tehet, igaz ehhez azért nagyon sok dinnyét kéne megenni egy nap.

- Vízhajtó, ami a vesekőképződés megelőzésében jól jöhet.

- A nevéből is következik, hogy ennek a gyümölcsnek a nagy része (90%) víz, mégis sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. 300 ml dinnyelé fedezni tudja a napi A- és C-vitamin szükségletünket.

- És ha ebéd után felvágásra kerül egy dinnye, a férfiak semmiképpen ne maradjanak ki az osztásból, mert a benne található likopin nevű antioxidáns a prosztatarák megelőzésének és gyógyításának egyik legfontosabb segítője.

 

917424-watermelon-wallpaper.jpg

 

Már csak az a kérdés, hogy válasszuk ki az igazán egészséges húsú, édes példányokat. Íme, néhány fogás, amivel ütögetés, zsonglőrködés, szuggerálás nélkül ki lehet választani a legjobb dinnyéket.  

1., Érdemes megnézni először a dinnye alját. A sűrűbb csíkok a csumánál a dinnye héjának vékonyságára utalnak, vagyis a pénzünkért több bel tartalmat kapunk.

2., A szárát ritkán hagyják rajta, pedig jó támpont lehet, ugyanis minél göcsörtösebb a kacs, annál édesebb a hús.

3., Ugyanerre következtethetünk a sötétebb színből is. (Ez egyéb gyümölcsök és zöldségek esetében is igaz: a sötétebb érettebb.)

4., A csíkok vizsgálatánál szempont még a csíkok határozottsága. Minél elmosódottabbak, annál gyengébb minőségre utalnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr367639002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása