Bontott csirke

Sajdik Ferenc rajzolta és egy ország ismételte a hetvenes években a reklámot: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?!" Ma már sokkal nehezebb eldönteni, mit vigyünk haza. Ezért, ha találok valami jót, és készítek belőle valami finomat, akkor megosztom, hogy minél több férfinek legyen öröm a beszerzés.

Kövess a facebookon is!

Bejegyzések

  • Mi ez a szürkemarha őrület?
    Mi ez a szürkemarha őrület?Vigadalom a Vajdahunyad váránál, valamint plakáthegyek és tévéreklámok, amelyek azt hirdetik, hogy az egyik amerikai gyorsétterem hálózata is készít szürkemarha-szendvicset. Ebből már nem lehet...
  • Perőcsényi pampuska portfólió
    Perőcsényi pampuska portfólióPerőcsény apró zsákfalu, ahol az asszonyok azt mondják, amikor aggódnak valakiért, hogy „meg vagyunk éhedve érte”. Egy valamiért azonban soha nem aggódnak, az pedig a pampuska, ami mindig ugyanolyan...
  • Így sikerült életem első kürtőskalácsa
    Így sikerült életem első kürtőskalácsaEredetileg ünnepi és vendégváró csemege volt, mára igazi vásári finomsággá vált. Mostantól a saját kis sütőjén otthon is elkészítheti bárki. Nekem elég viharvertre sikeredett, de jó ízzel fogyott...
  • Grillcsirke sörbetéttel
    Grillcsirke sörbetéttelEzen a hétvégén végre kiderült, melyik a kedvenc söröm. Az, amelyiknek a dobozán egy csirke ül!   Előkészületek:Grillcsirke fűszerkeveréket és barna cukrot kevertem össze, majd a megmosott és...
  • Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenye
    Egy kicsi falu nagy lecsófőző versenyeNemcsak fánkot enni mentem nyáron a Börzsöny legszebb völgyébe, hanem azért is, mert olyan sok jót hallottam az elmúlt két Perőcsényi Lecsófesztiválról.   Akár a területi focirangadókon, vannak...
  • Forró kenyér a hátsó ülésen
    Forró kenyér a hátsó ülésenA fél gyerekkoromat autók hátsó ülésen töltöttem. Apámnak állandó kilométerhiánya volt, nagyapám pedig hivatásos sofőrként rótta az utakat. Az öreg zsigulijában annyival volt kellemesebb ülni, hogy...
  • Egy ordas jó desszert
    Egy ordas jó desszertAzok a kedvenc kereskedőim, akik nemcsak a portékájukat kínálják, de a bölcsességüket is. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban találkoztam Hortig Rezsővel, aki feleségével, Bertók Zsuzsával tanyasi sajtokat...
  • Együnk vadrózsát!
    Együnk vadrózsát!Mire jó egy késő őszi hétvége? Elsősorban vitamingyűjtésre. És az egyik legjobb forrása a vitaminoknak az úton-útfélen megtalálható csipkebogyó. Vagy más néven hecsedli, ami tulajdonképpen a...
  • Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?
    Csak marháskodnak vagy ez tényleg ennyire komoly?Ahogy egy korábbi bejegyzésemben ígértem, utánajártam, hogy csak marháskodnak vagy tényleg ennyire komoly ez a felhajtás a szürkemarha-hús körül. Annyira menő lett ugyanis a cucc, hogy a Kossuth...

Címkék

A legjobb nem kézműves sör a városban

2014.11.21. 07:30 bontott csirke

Címkék: sör alkohol kocsma

 

A Dreher az első sörgyár, amely reagál a kézműves sörök jogos előretörésére. Azt találták ki, hogy olyan sörélményt tesznek elérhetővé a fogyasztók széles körének, ami eddig csak a sörfőző mesterek és a sörgyári turisták kiváltsága volt.
img-7372_1.jpgA pasztörizálási folyamat során a sört magas – 60 és 72 Celsius-fok közötti – hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen lehűtik. Az eljárás célja a sörben lévő mikrobák elpusztítása, ezzel pedig az ital eltarthatóságának növelése. A pasztörizálatlan sör nem megy keresztül ilyen eljáráson, és ezáltal, bár az eltarthatósága csökken, az íze a lehető legfrissebb hatást nyújtja.


Ezt a hatást már sörgyáron és kézműves sörmanufaktúrán kívül is meg lehet tapasztalni, például a József körúton található Stex Ház étteremben, amelynek közepére a Dreher két látványos, 500 literes réztartályt állított be. Ezekbe speciális hűtési és szállítási eljárással szállítják 5-6 naponta a friss sört, amely olyan, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnánk. Nem véletlen, hiszen a főzés és a Stexbe érkezés között csak néhány óra telik el.

_IMAG5336.jpg
Az október 9-i tankavatáson én is leteszteltem pár korsónyit a hét fokos sörből. Elsőre szembetűnő volt, hogy a habtartóssága sokkal jobb, mint a hagyományos, hordóból csapolt verzióknak. Illatoláskor erősebb komlóaromát, kóstolásnál pedig egy testesebb ízt és nagyobb buborékot, erősebb szénsavasságot kapunk. És, ha lehet hinni a szakembereknek, a tankból kifolyó utolsó korsó pont ugyanezekkel a tulajdonságokkal fog rendelkezni. Ezt azon az estén nem tudtuk kipróbálni, mert a vendégek nem jutottak még az első tartály aljára sem. De abban mindenki egyetértett (még a nem sörisszák is!), hogy a Dreher tanksör javíthat a csapolt sör kedveltségén.

_IMAG5341.jpg
Mint Dalibor Vainer, dreheres marketingigazgató szavaiból kiderült, közel egy évig, cseh és szlovák kollégák bevonásával dolgoztak azon, hogy a két sörnagyhatalom után Magyarországon is bevezessék a tanksört. A kilátások nem rosszak, mert északi szomszédjainknál már 70 millió korsóval fogy a tanksörből és 300 vendéglátóhelyen állnak ilyen tartályok. Ezen kocsmák forgalma jelentősen megnőtt, sok esetben megduplázódott.

A bejegyzés trackback címe:

https://bontottcsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr356919753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiszkosFreddy 2014.11.22. 15:16:34

Megkóstoltam,a Stexben kapható Drehert is,és az Akácfa sörözőben kapható Arany ászok sört is.
Ott érzem magam becsapva,hogy egy olcsóbb sört (pasztőrözetlen,közvetlen szállítás)adnak - prémium áron.
Köszi,nekem ennyit nem ér meg.

Attila F 2014.11.25. 15:34:54

@PiszkosFreddy: Miért lenne olcsóbb? A közvetlen szállítás drágább, és a tankok kiépítése és állandó hűtése sem épp 2 fillér. És hát jobb, mint egy normál sör...
süti beállítások módosítása